fredag 25 juli 2014

Våra mål

1. Långsiktigt sparande till barnet - vi vill kunna ge vårat barn bra förutsättningar och ett kapital att starta sitt vuxna liv med.

2. Vi vill kunna resa - vi vill uppleva saker.

3. Sparande till eget boende - vi vill bo i ett liten avlägsen drömstuga men ändå nära stan.

4. Vi vill bli skuldfria - vi börjar med konsumentkrediten och sedan det eventuella huslånet och CSN

I korta drag så är det våra mål, vi har redan betat av en skuld som låg på 50 000 kronor på årets början, vilket känns befriande och lite smått overkligt! Det var en konsumentkredit som började ackumuleras redan när den ena var flygfärdig och fick höra hemifrån att det var bra att ha lån. En hamnade således i lånefällan redan som 18-åring och därefter har det rullat på (apropå att ge sitt egna barn andra förutsättningar).

Vi kommer också åka iväg på en långresa. Flygbiljetterna är köpta och vi håller på att planera för fullt. Det blir tre månaders utlandsvistelse.

Just nu  letar vi även efter ett billigare boende så att vi kan spara mer till vårat framtida hem.

2 kommentarer:

  1. Det låter ganska likt våra mål. :-) Med skillnad att vi inte drömmer om någon stuga utan istället en liten men praktiskt lägenjhet.

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde tvärtom. Vi satsade på vårt boende i stället för att spara för barnen. I början sparade vi till dem men började allt mer ifrågasätta att ha pengar på banken/aktier och samtidigt själv betala räntor på huset. Vi har också sett hur en välment startpeng har lett till tjat och konsumtion hos barnet, vilket naturligtvis inte var givarens tanke. Ibland är det bra att få kämpa för sina pengar. Däremot har ena sonen fått ekonomiskt stöd av oss för sina studier och den andra kommer att få lika mycket. Skillnaden är att dessa pengar inte är "deras" och kan inte heller användas för konsumtion eller för långresor t ex. Inget fel på långresor om pengarna är själv tjänade :)

    SvaraRadera