tisdag 15 juli 2014

Kategori: Mat

Vi köper ytterst sällan kött från affären. Ibland blir det ett paket bacon, korv eller ungnötlever på nedsatt pris/kort datum, då brukar det kosta 12 kronor för 500-700 gram för den sistnämnda.
Till största del äter vi älgkött som vi får av en nära släkting som jagar. Vi är med och hjälper till under jakten, med att stycka och mala och får då en liten andel. Förhoppningsvis har vi möjlighet att närvara även i år.

Vi köpte också 20 kilo gris från en bonde norröver för ett tag sedan, eftersom vi köpte det tillsammans med andra så fick vi ett fördelaktigt pris och otroligt gott kött. Det känns också bra att vi vet var det kommer ifrån.

Just nu gapar frysen tom och istället för att köpa kött i livsmedelsbutiken satsar vi på olika typer av bönor och linser tills vi får tillfälle att fylla på med kött som känns bra för oss att äta, både miljömässigt och etiskt - ett tänk som vi försöker anamma allt mer.


Bild på dagens middag, två olika sorters bönbiffar, gurksallad, bönröra och turkisk yoghurt med spiskummin. Fräscht och billigt!

 Summa för dagens handling: 60 kronor. Nu har vi frukost/mellanmål i en vecka framöver. Toppen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar