tisdag 9 september 2014

Super spar september - en vecka in

Den där semestern vi tog gjorde så att vi hamnade ur fas med allt vad sparande heter, tror jag. Tänk vad lätt det är att återgå till gamla mönster. Det är lite meck att försöka få ordning på sina tankar igen. 

Första veckan av supersparseptember har dock förflutit ganska bra. En födelsedagspresent och en hamburgare på ett snabbmatshak är väl det som varit det lilla extra. Annars har det handlats mat och dryck för cirka 300 kronor (inklusive födelsedagsfika). Vi äter mycket ur skåpen och det är inte i närheten av tomt än. 
De låga livsmedelskostnaderna beror på att jag hittade en kupong i ett häfte som berättigade 10% rabatt på hela köpet på Hemköp, därpå hade jag en annan kupong som gav 50 kronor rabatt om en handlade för en summa som översteg 100 kronor. Har ytterligare tre sådana kuponger! 

Vi går sällan till affären sen vi slutade med att dricka kaffe hemma, det behövs inte mjölk och därmed finns ingen anledning alls att ta sig dit, vilket är toppen eftersom det betyder att vi inte handlar sådant som annars bara "råkar" slinka med i varukorgen. 

I helgen var vi på gratis-evenemang och hade med oss mat, frukt och dricka. Eftersom vi var ute hela dagen så kunde jag inte stå emot frestelsen att köpa en hamburgare på vägen hem då jag var otroligt hungrig. 25 kronor som hade kunnat undvikits om vi tagit med extra frukt eller om vi hade åkt hem tidigare. 

Annars går det enligt plan, vi äter av det vi har och vi äter mindre. Vi håller också på att planerar våran utlandsresa för fullt och har utökat tiden vi ska vara borta. Det känns grymt! Betalat av våra lån OCH kunnat spara till en supersemester på samma gång! Det var inte länge sen vi inte kunde göra någotdera. Helt otroligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar