söndag 31 augusti 2014

Billigare boende

Vi lägger en smärre förmögenhet på vår hyrestvåa och det svider ganska rejält varje gång hyran dras från kontot. Vi har försökt byta men eftersom att den är så dyr är ingen intresserad. Eller jo, vi har haft intressenter men dessa har blivit nekade av hyresvärden på grund av för låg inkomst.
Läget känns inte sådär väldigt positivt men vi fortsätter söka nytt eller hitta byte. Det kanske kommer komma en punkt där vi måste köpa för att kunna flytta. Planen är annars att skaffa hus, men det kräver en summa som vi inte kommer ha på ett tag. Vi är inte alls säkra på hur vi ska lösa boendesituationen.

I övrigt har vår tillfälliga inneboende flyttat ut och vi kan få ner kostnaderna för livsmedel i alla fall en tusenlapp. Under semestern satte vi också på oss spenderarbyxorna och återigen får en detoxa sig ur konsumtionshetsen, nej, vi behöver inte fika på stan/köpa en dricka/skaffa ny jacka/vi har mat hemma.... och så vidare.

3 kommentarer:

  1. 9000 SEK för en 2a låter alldeles för mycket, ni kan nog gå till hyresgästföreningen eller liknande och kräva tillbaka pengar.
    http://www.hyresnamnden.se/Hyra-i-andra-hand/Hyran/Bostadsratt/
    http://bopoolen.nu/lagar-regler-for-dig-som-hyr-ut/

    SvaraRadera
  2. Det är en nybyggd stor tvåa så hyran är skälig. Enbart hyran är inte 9000 utan inklusive el och bredband.

    SvaraRadera
  3. Okej, då förstår jag. Snyggt jobbat med att ha hittat en billigare nu då!

    SvaraRadera